Изказването на Георгиев, който забележете,  след като напусна редиците на

...
Изказването на Георгиев, който забележете,  след като напусна редиците на
Коментари Харесай

А Калин Георгиев дали “светна” Цветанов, че не е окей да се изживява като “четвърта власт” ?

Изказването на Георгиев, който забележете,  откакто напусна редиците на Министерство на вътрешните работи автоматизирано се “вля ” в банката на Цветелина Бориславова, ни дава превъзходен мотив да му напомним за няколко значими неща. Ако реши да отговори - добре. Ако ли не, ще приемем, че излиза спорадично на екран, единствено, с цел да подсети на обществото за своето битие. Да не забравяме, че към момента в Министерство на вътрешните работи се присещат за него с паметни реплики, които разкриват неговата мощна “Аз ”-ова ” същина. 

 

И по този начин, добре би било водещият по БТВ да върне Калин Георгиев във времето, когато държеше в ръцете си близо 60 хилядна войска от ченгета. Точно в този интервал началник на Министерство на вътрешните работи бе Цветан Цветанов - станал прочут точно с практиката да раздава присъди след следващата полицейска акция, доста преди съдът да е споделил тежката си дума. Нещо повече - поради поредицата от гафове, България бе наказано неведнъж от Европейски съд по правата на човека. А народът бе заставен да заплати висока цена за изцепките му. Да напомним, че Цветан Цветанов тогава минаваше за любим на някогашния министър председател Бойко Борисов и надали си е давал сметка, че  ще дойдат други времена - и за него, и за нас. 

В този ред на мисли, е значимо да разберем дали Калин Георгиев е предизвестил Цветанов, че развързаният му език не ни е никак по джоба. Ако си е затраял, с цялостно право “грехът ” може да се написа и на неговата сметка. Ако пък го е сторил, отново неприятно. Защото това значи, че мнението му на основен секретар не е “струвало ” пукната пара. В медийните си изяви тогава Георгиев би могъл да показа обществено за казуса и опасенията си, в случай че въобще е имал такива.

 

Но историята не помни сходен жанр изяви. Калин Георгиев, който парадираше пред сътрудниците си с положителното притежаване на британски и многото прочетени книги, е прав в едно - информации за служители на реда, закриляли такива като  Семерджиев, хвърлят леке върху цялата система. Бившият главсек, обаче премълча и различен значим факт - дребните корумпирани “риби ” плуват сполучливо в Министерство на вътрешните работи поради началниците си, които ги толерират. Хора от подземния свят се усещат недосегаеми още веднъж поради същите тези ръководители, овладели до съвършенство методите за оцеляване. Те могат всичко  - хем да са с властта, хем с народа, хем с бандитите. 

 

Калин Георгиев прекара значително време в Министерство на вътрешните работи. И сигурно си дава сметка дали е могъл да ограничи най-малко дребна част от  злокачествените обвързаности в системата. Най-категоричният отговор идва след неговото ръководство - в стола му се изредиха няколко ченгета със противоречива известност и връзки именити бандити от незаконния свят. И в случай че нещо гнило и порочно в Министерство на вътрешните работи, то е там горе, господин Георгиев.  А тези изпод единствено пробват да се равняват по тях. Слава Богу, че не са всички. 

Невена Миткова    
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР